Nuffnang

Monday, December 9, 2013

Sewing Project saya || El-Hamra' Wardrobe.

Assalamualaikum?

Memang sangat lama dah terbiar je blog ni. Dulu-dulu at least akan update weekly kan? Dakpelah kan. Takde benda ekstravagaza kaat blog ni. hehe.

Sebelum ni ery ade cerita yang ery join kelas menjahit Yasalma kan? Alhamdulillah, ilmu makin berkembang. Semakin banyak pattern sudah di torai. Alhamdulillah become better and better =)

Mesin jahit tep dan mesin jahit lurus pun dah ade sendiri alhamdulillah. Tak pernah terfikir pun akan ada mesin jahit sendiri and akan suka menjahit. Hihi. Sekarang ni memang gian menjahit. Masuk jakel dan kamdar, insyaAllah habes beratus jugak. Ayoyoyoy. Tapi best, boleh pakai baju baru tiap minggu =p. Tapi dah sebulan tak dapat buat baju sendiri sebab dok buat baju orang lain. sadis betul.. hukhuk

Ni antara koleksi yang pernah ery jahit. Alhamdulillah dah dapat pada tuan masing-masing. =)
Antara baju terawal yang ery jahit. Princess Dress El-Hamra' nama dia.kiki. And i loike it veghiiii muchos =p


Yang ni pulak untuk salah seorang customer. request untuk nursing jenis yang mudah selak. Senang bagi mommy yang breastfeed baby. mommy gojesss gituh bile pakai Nursing Princess Dress El-Hamra'



Kanak-kanak version =)



Yang ni jenis jubah A-cut. A-cut sesuai untuk mereka yang suke kesimpelan. Kesimpelan? 


Ehem. dan ini label baju El-hamra' Wardrobe =) Alhamdulillah thumma Alhamdulillah.




2 comments:

Mrs N said...

Kalau nak tempah jubah dress boleh ke?

wahidah yarahim said...

salam cik sweetie..yg warna biru sebelah kiri dan warna coklat tu material dia ape yer..